Schoenreparatie en onderhoud

Schoenreparatie en onderhoud

Uw schoenreparatie en onderhoud zijn bij ons in goede handen als het gaat om schoenreparatie en onderhoud. Vakmanschap vertaalt zich in schoenen of lederwaren die na de reparatie er weer als nieuw uitzien, waarbij geen concessie is gedaan aan de kwaliteit.

U kunt bij ons terecht voor schoenreparaties of aanpassing van al uw schoeisel en lederwaren. In overleg met u bepalen wij welke reparatie noodzakelijk is en wanneer u de schoenen weer kunt ophalen. Schoen & Sleutelservice T Boonstra is lid van het Schoenmakers Gilde en mag daarom de naam Meesterschoenmaker dragen.

Met de term: Weggooien is zonde gun uw schoenen een 2e ronde! zit u bij schoen en sleutelservice T Boonstra goed.

Dit betekent dat wij gecertificeerd zijn door de fabrikanten van Van Bommel, Avang en Van Lier. Uw kostbare schoenen kunt u bijj ons dus met originele, door de fabrikanten geleverde materialen laten repareren. Door gebruik te maken van de orginele fabrieksonderdelen voor uw schoenen kan de schoenreparatie zo worden uitgevoerd dat wanneer uw schoenen klaar zijn u geen verschil ziet tussen zojuist aangeschafte schoenen en zojuist gerepareede schoenen. Bovengenoemde fabrikanten hebben hun schoenen in een hogere prijsklasse dan de eenvoudige schoenmerken maar hiervoor krijgt uw een hoogwaardige kwaliteitsschoen die na een repartie ook weer een lange tijd mee kan.

Schoenmakersgilde

U zult zich afvragen of een Schoenmakers Gilde nog wel van deze tijd is. Een tijd waarin kwaliteit zo vanzelfsprekend is. Toch loert er voor u als eindgebruiker altijd het gevaar, dat die vanzelfsprekende kwaliteit niet geleverd wordt. Om u daarvoor te beschermen is in Nederland de unieke stichting genaamd Schoenmakers Gilde in het leven geroepen, waarbinnen de gehele schoenenbranche is vertegenwoordigd. Het bestuur bestaat uit vertegenwoordigers van schoenmakers, toeleveranciers van de schoenmakers, schoenwinkeliers en schoenfabrikanten.

Keuringen

Het Schoenmakers Gilde keurt op vrijwillige basis schoenmakers. De goedgekeurde schoenmakers voldoen aan de door de stichting opgelegde kwaliteitseisen. Inmiddels zijn meer dan 300 schoenmakers in Nederland goedgekeurd. Voor u als consument, heeft het nu nog meer zin om kwaliteitsschoenen te kopen. U bent immers verzekerd van een deskundige reparatie. Bovendien is het laten repareren van schoenen milieuvriendelijk, omdat uw schoenen langer mee gaan. De goedgekeurde Gilde schoenmaker wordt regelmatig herkeurd en wordt door de stichting op de hoogte gehouden omtrent een scala van onderwerpen met steeds als uitgangspunt de continuïteit van kwaliteit schoenreparaties.

Originele materialen van Van Lier, Van Bommel

De Schoenmakers Gilde deelnemers hebben het unieke recht op het gebruik van schoenonderdelen van de binnen de stichting samenwerkende fabrikanten. De fabrikanten hebben zodoende de zekerheid, dat hun originele materialen verantwoord verwerkt worden. Het bestuur van Stichting Schoenmakers Gilde is trots te constateren, dat inmiddels een landelijke dekking is gerealiseerd, zodat u als consument ook bij u in de buurt uw schoenen kunt laten repareren bij een Schoenmakers Gilde schoenmaker.

Namens de Gilde Schoenmakers

F. van Bommel

Onderhoud
Het onderhoud van uw schoenen is belangrijk! Het regelmatig gebruik van goede verzorgingsproducten verlengt de levensduur van schoenen, tassen, lederen jassen, lederen meubelen en al uw andere lederwaren. Het Franse merk Saphir heeft hoogwaardige lederverzorgingsproducten op basis van bijenwas en dierlijke oliën. U krijgt bij ons een goed en passend advies en antwoord op uw vragen. Het uitgebreide assortiment van Saphir heeft ook voor u de juiste onderhoudsproducten.

saphir onderhoud Schoenen poetsen
Op het gebied van onderhoud laten veel mensen de kans liggen. Het is verstandig om eerst te achterhalen van welk materiaal uw schoen is gemaakt en welk poetsmiddel hierbij gebruikt kan worden. Goed advies krijgt u hier over bij de aanschaf van uw schoenen of bij uw schoenmaker. Lederen schoenen: U begint eerst met de schoenen schoon te maken, dat wil zeggen, de modder etc verwijderen. De schoenen eerst laten drogen voordat u verder gaat met poetsen. Het is niet raadzaam om de natte schoenen op te laten drogen in de buurt van de kachel/verwarming, dit is te warm en hierdoor kunnen lelijke barstjes in het leer ontstaan.

Wanneer de schoenen droog zijn, verwijdert u indien nodig ook de veters. Dan smeert u de schoenen in met onze Saphir schoenpoets Het beste is om deze zeker een paar uur te laten staan. Om de was goed de kans te geven om diep in het leer te trekken. Daarna poetst u ze uit met een borstel. Wanneer u de veters weer terug in de schoen doet is het raadzaam om te controleren of ze niet vervangen moeten worden. Voor een beter behoud van het model van uw schoenen, kunt u het beste schoenspanners in uw schoenen plaatsen. Voor een uitgebreid advies bent u van harte welkom in onze winkel aan de weversstraat 24 in Winkelcentrum ’t Lelycentre. Neemt u gerust contact met ons op via de contactpagina op onze site.

Inlegzolen

een verstandige aanschaf

Ieder voet bevat 26 botjes, 33 gewrichten, 107 ligamenten en 19 spieren. We staan, lopen, springen en sporten en dagelijks maken we zo’n tienduizend stappen! Onze voeten zijn dus een belangrijk onderdeel van ons lichaam. Zij zijn het die ons elke dag moeten dragen en zij zorgen ervoor dat wij ons kunnen voortbewegen. Reden genoeg om het staan en lopen plezierig te houden en waar mogelijk aangenamer te maken. Vooral voor mensen die veel staan en lopen, is een goede schoen en haar comfort van groot belang. Iedere voet en situatie verlangen een individuele behandeling. Schoenen worden echter in grote aantallen en universeel vervaardigd. Fabrikanten investeren veel tijd en geld in de ontwikkeling van schoeisel. Toch laat één aspect vaak te wensen over: de inlegzool.

Deze inlegzool bewijst zich al jaren als goede vervanger van de bestaande inlegzool of als supplement in schoenen die zonder inlegzool worden geleverd. Verkrijgbaar bij uw Mysole verkooppunt in Lelystad Schoen en Sleutelservice T Boonstra. Meer informatie over deze inlegzolen is te vinden op de website van de fabrikant

Mysole inlegzolen

Tips & Trics
Verwijder de inlegzolen uit uw schoen zodra u deze uittrekt. Laat de inlegzolen vervolgens uitwasemen: het transpiratievocht verdampt. Hierdoor wordt de levensduur van uw inlegzool verlengt, daarnaast kan de inlegzool op deze wijze iedere keer opnieuw een maximale hoeveelheid vocht opnemen. Bovendien wordt de kans op koude voeten bij het opnieuw aantrekken van uw schoenen verkleind.

Leg de inlegzolen nooit op of bij een warmtebron; de warmte kan uw inlegzool vervormen en/of het leder kan krimpen of scheuren.

Wanneer de inlegzolen door een te korte rustperiode tussen het dragen vochtig blijven, is het raadzaam een tweede paar inlegzolen aan te schaffen zodat deze afwisselend gedragen kunnen worden.

Reinig de MYSOLE™ inlegzolen regelmatig met lauw water en een doekje. Alle MYSOLE™ inlegzolen zijn handwasbaar.

Het is sterk af te raden om deodorant of andere producten op de MYSOLE™ inlegzolen aan te brengen.

Voor een optimale werking van de MYSOLE™ inlegzolen, is het belangrijk de schoenen op correcte wijze te sluiten.

Na verloop van tijd zal de werking van de MYSOLE™ inlegzolen verminderen. De levensduur is sterk afhankelijk van de mate van gebruik en het gewicht van de gebruiker. Het is daarom van belang dat de inlegzool tijdig vervangen wordt.

Bij onvoldoende werking van de MYSOLE™ inlegzolen, is een bezoek aan een voetspecialist noodzakelijk.

Bama inlegzolen
Alleen een comfortabele en verzorgde schoen kan onze voeten datgene bieden wat ze nodig hebben om zich zo natuurlijk mogelijk te kunnen bewegen waar inlegzolen een prima aanvulling zijn. Bama inlegzolen zijn er voor vele verschillende schoenentypen voor ontlasting en ondersteuning en de juiste houvast. Voor meer informatie en de verschillende mogelijkheden komt u bij ons langs en bezoek ook de website van Bama