cilindersloten zijn er in vele soorten en maten.

SKG Keurmerk

Gebruik alleen cilindersloten met het SKG keurmerk, een kwaliteitsnormering voor hang- en sluitwerk.U  kunt SKG cilindersloten herkennen aan het logo welk zichtbaar in de profielcilinder is aangebracht. De meeste SKG cilinders hebben 2 sterren en zijn ook goedgekeurd voor het Politiekeurmerk Veilige Woning. Een cilinder met SKG keurmerk 3 sterren  is de best mogelijke optie tegenwoordig, deze hebben wij op voorraad en is er al vanaf € 51,95.

Een cilinderslot is een slotmechanisme bestaande uit een cilinder en een behuizing. Stiften, plaatjes of kogeltjes blokkeren de cilinder zo lang de bijpassende sleutel niet in het slot is gestoken. Alleen als de juiste sleutel in de cilinder wordt gestoken kan deze worden gedraaid in de behuizing, waarmee het slot geopend of gesloten wordt.

Cilindersloten hebben een standaard afmeting van 30/30 (dat houd in dat de cilinder 2x 30 mm is) deze worden voor bijna alle houten en aluminium deuren gebruikt. Echter komt het ook vaak voor dat er een langere cilinder nodig is b.v. bij kunststof kozijnen of bij luxe houten deuren. Meet in dit geval vanuit het hart van het gat in de cilinder naar beide kanten de maat op. Bijna alle maten zijn uit voorraad leverbaar!

 

kwaliteit en levering

De kwaliteit van cilindersloten moet goed zijn om u een gevoel van veiligheid te geven. Cilindersloten zijn al verkrijgbaar vanaf  € 5,= maar verwacht er dan ook niet veel van. Wij leveren alle betere merken cilinders. skg ** de zogenaamde Abus e60 is er al voor € 31,50. Ook gelijksluitende cilindersloten, of een compleet sluitsysteem met hoofdsleutel en toegangsniveau.

Kom langs en laat u informeren over de mogelijkheden.

Een greep uit de verschillende merken.

NemefAbus SecuritykabaISEO