Onderhoud

Het onderhoud van uw schoenen is belangrijk! Het regelmatig gebruik van goede verzorgingsproducten verlengt de levensduur van schoenen, tassen, lederen jassen, lederen meubelen  en al uw andere lederwaren. Het Franse merk Saphir heeft hoogwaardige lederverzorgingsproducten op basis van bijenwas en dierlijke oliën. U krijgt bij ons een goed en passend advies en antwoord op uw vragen. Het uitgebreide assortiment van Saphir heeft ook voor u de juiste onderhoudsproducten.

saphir onderhoud Schoenen poetsen

Op het gebied van onderhoud laten veel mensen de kans liggen. Het is verstandig om eerst te achterhalen van welk materiaal uw schoen is gemaakt en welk poetsmiddel hierbij gebruikt kan worden. Goed advies krijgt u hier over bij de aanschaf van uw schoenen of bij uw schoenmaker. Lederen schoenen: U begint eerst met  de schoenen schoon te maken, dat wil zeggen, de modder etc verwijderen. De schoenen eerst laten drogen voordat u verder gaat met poetsen. Het is niet raadzaam om de natte  schoenen op te laten drogen in de buurt van de kachel/verwarming, dit is te warm en hierdoor kunnen lelijke barstjes in het leer ontstaan.

Wanneer de schoenen droog zijn, verwijdert u indien nodig ook de veters. Dan smeert u de schoenen in met onze saphir schoenpoets Het beste is om deze zeker een paar uur te laten staan. Om de was goed de kans te geven om diep in het leer te trekken. Daarna poetst u ze uit met een borstel. Wanneer u de veters weer terug in de schoen doet is het raadzaam om te controleren of ze niet vervangen moeten worden. Voor een beter behoud van het model van uw schoenen, kunt u het beste schoenspanners in uw schoenen plaatsen. Voor een uitgebreid advies bent u van harte welkom in onze winkel aan de weversstraat 24 in Winkelcentrum ’t Lelycentre. Neemt u gerust contact met ons op via de contactpagina op onze site.